Shiatsu en de gunstige werking ervan

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse drukpuntmassage die de gezondheid zowel preventief als curatief ondersteunt.

shiatsu_1shiatsu_2Shiatsu_5

Ze werkt volgens de leer van de vijf elementen en de stroming van de meridianen. De behandeling kan met subtiele of krachtige druk, stretchingen en met handoplegging en verbindingen gebeuren. De behandelde draagt dus best losse, soepele kleding.
Door aanraking en beweging van het hele lichaam kunnen stagnaties terug in beweging komen, waardoor energie weer vrij kan beginnen stromen. De zelfgenezende kracht van het lichaam wordt hierdoorgestimuleerd.
Het gevoel van ‘ik voel me goed bij mezelf’ wordt terug in het leven geroepen…

Het voedingspatroon van de behandelde wordt ook nagegaan om bijkomend advies te kunnen geven.
Aangepaste voeding kan ontzettend ondersteunend werken bij vele aandoeningen en zorgt sowieso voor het behoud van onze gezondheid.

Om blijvende resultaten te behouden is het belangrijk om aan de oorzaak van het onevenwicht te werken. Deze ligt vaak bij de werkomstandigheden, persoonlijke relaties en levensstijl.

Het mooie van shiatsu is, dat door het in evenwicht brengen van de energie, het inzicht en denken van de persoon automatisch verhelderd wordt, waardoor spontaan veranderingen in gestagneerde situaties kunnen ontstaan.
Het zoeken naar de kracht IN onszelf vormt de weg naar genezing. Het ontwikkelen van kracht vanuit het centrum met behulp van de ademhaling, vormt de basis van onze gezondheid zowel op lichamelijk, psychisch als energetisch vlak.

Het leidt ons naar onze basis, onze intuïtie, ons Gevoel, naar wie we “vanbinnen” zijn…

Shiatsu is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd, omdat het een zeer zachte methode van lichaamswerk is. Door het opwekken en harmoniseren van de energiestroom via Shiatsu kunnen blokkades opgeheven worden. Deze tonen zich bijvoorbeeld door gespannen spieren, stijfheden, pijnlijke plekken, stofwisselingsproblemen of emotionele stemmingen. Het harmoniseren van de energiestroom leidt naar rust, geconcentreerdheid, gevoeligheid, welbehagen en een verfijnder lichaamsgevoel. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd waardoor klachten verminderen. Het bevordert de balans tussen lichaam en geest.

Shiatsu heeft een gunstige invloed op het hele lichaam:

  • de spijsvertering
  • het bewegingsapparaat
  • de ademhaling
  • de uitscheiding
  • het hart en de bloedvaten
  • het lymfatisch systeem
  • het zenuwstelsel
  • het hormoon systeem
  • het geestelijk functioneren
  • het humeur

Shiatsu werkt direct op onze vitale levens-energie (Ki) en via de wondermeridianen op de Jing (de basis energie die je meekrijgt bij je geboorte). Ze beïnvloedt  de inwendige organen en hun functies.

Bij gezondheid stroomt deze energie vrij door een netwerk van banen (meridianen genoemd), die over en door het gehele lichaam lopen. Bij verstoring of blokkade van de energie verschijnen eerst vage klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, irritatie, depressie, hoofdpijn, verkoudheid, etc. Het lichaam is uit balans.
Onevenwicht kan ook veroorzaakt worden door externe factoren – zoals veranderingen in omgeving, leefklimaat of weer – of interne factoren, zoals emotionele onrust door verdriet, boosheid, angst enzovoort. Andere factoren kunnen zijn : de leefwijze van de persoon, de mate van stress in zijn leven en hoe hij daarmee omgaat, zijn voeding en de mate van fysieke activiteit of het gebrek daaraan.
Shiatsu helpt ons aldus meer inzicht te krijgen in ons eigen lichaam, onze blokkades te begrijpen, te verhelpen evenals te voorkomen.
Tenslotte  heeft Shiatsu ook een gunstige uitwerking op de geest, want wie zich lichamelijk beter voelt, kan opgewekter en positiever door het leven gaan.


Gerelateerde informatie :

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse drukpuntmassage die de gezondheid zowel preventief als curatief ondersteunt. Ze werkt volgens de leer van
Baby's houden ervan aangeraakt en gestreeld te worden. Een duidelijke en aanwezige aanraking creëert warmte en comfort, schept vertrouwen en versterkt
Shiatsu - Individuele sessie Shiatsu is een eeuwenoude Japanse drukpuntmassage die de gezondheid zowel preventief als curatief ondersteunt. Ze werkt volgens de leer
Persoonlijk vind ik het zalig om kinderen shiatsu te geven. Ze zijn nog zo zuiver vanbinnen, de stroming van hun
Zwangerschap en bevalling zijn heel bijzonder in het leven van een vrouw. Tijdens de zwangerschap verandert er veel, zowel lichamelijk
Shiatsu wordt beschreven als acupunctuur zonder naalden. Ze combineert druktechnieken en stretching met massage, oefeningen en ademhaling. Het is een