Veronique Van outrive

Toen ik me de vraag stelde, ‘wie ben ik’, voelde ik direct een dynamisch gegeven, waarin al veel verandering, leren en beleven aan te pas kwam.

Oorspronkelijk ben ik geschoold als verpleegkundige pediatrie en intensieve zorgen en werkte gedurende 12 heerlijke jaren op de intensieve zorgen van het UZ-Antwerpen. 

De kennis die ik daar opdeed, heb ik vier keer met veel voldoening kunnen delen en gebruiken in Rwanda (Kigali), door vrijwillig gedurende een 6tal weken de spoedgevallen dienst na de Genociden te reorganiseren met Artsen Zonder Vakantie. Dit opende mijn wereld en mijn hart voor een hele andere dimensie van zijn.  
Meer en meer ging mijn interesse ook uit naar de complementaire en natuurlijke geneeskunde. Het vloeiend samenwerken van de reguliere geneeskunde (huisartsen, ziekenhuizen, gynaecologen) met de alternatieve geneeskunde (shiatsu, acupunctuur, healing, sound-en kleurentherapie,…) in onze samenleving mee verwezenlijken, is voor mijn een grote droom en levensweg.

Daarom volgde ik de 4 jarige opleiding als Shiatsu therapeute aan het Oost West Centrum te Antwerpen en startte mijn praktijk in 2004. Ik ben erkend door de Belgische Shiatsu federatie en sinds 2009 aangesloten bij Naturopathica, wettelijk erkende beroepsvereniging voor naturopaten en therapeuten in complementaire alternatieve methodes voor hulpverlening. Ondertussen geef ik al vele jaren, individuele sessies voor zowel baby’s, kinderen, jongeren, moeders en vaders, alsook zwaar zieke mensen en begeleid ik stervensprocessen vanuit shiatsu, healing en sound.

Dankzij Ingrid Carpentier ontving ik de Master Reiki inwijdingen en leerde  oude helings– en meditatie technieken tijdens vele Reiki verdiepingen. Al veel jaren geef ik nu zelf geleide meditaties in groepen, in het ritme van de maancyclus en geënd in de esotherische leer van de 7 stralen. Jan Gyselinck was hier een grote leraar voor me.

In 2009 ontving ik de 9 prachtige initiaties van Munay Ki van Ingrid Carpentier . Ze versterken je te Zijn en te leven vanuit je hart: De Munay-ki geeft een enorme onvoorwaardelijke liefdeskracht voor jezelf en de wereld om je heen. Deze initiaties geef ik graag aan anderen door.

Om me verder verdiepen in de begeleiding van de vrouw, volgde ik de Well Mother Diploma Course for Shiatsu Practitioners bij Suzanne Yates (www.wellmother.org) in Bristol. Hier leerde ik zeer specifieke shiatsutechnieken voor de begeleiding van moeder en kind tijdens de zwangerschap, arbeid en postnataal. Evenals de ondersteuning van vruchtbaarheidsproblemen en menopauzale klachten van de vrouw. Vele mama’ s en partners kwamen in de praktijk om een individuele ondersteuning tijdens hun zwangerschap te krijgen. Ik werk ook samen met Ziekenhuizen en zelfstandige vroedvrouwen om mama’s met innerlijke processen te begeleiden.

In 2009 volgde ik de Wellmother teachers course in Bristol bij Suzanne. Sinds 2011 ben ik verantwoordelijk voor de opleidingen ‘shiatsu voor vroedvrouwen’ in België  en begon ik vroedvrouwen vanuit het hart te onderwijzen met als doel het natuurlijk proces van bevallen en bonding ook in de ziekenhuizen te kunnen integreren. Af en toe begeleid ik ook mama’s tijdens de bevalling. Partner begeleiding is voor mij ook zeer belangrijk, evenals de ondersteuning van  de basis principes van begeleiding tijdens de pré-en postnatale periode.

Daarnaast geef ik freelance workshops en geef ik bijscholingen voor  de rusthuizen van Vulpia om het hele verzorgende team te ondersteunen in het begeleiden van Sterven, communicatie, assertiviteit, deontologie, relaxatie, in je kracht staan, ed.

Meer en meer trok ook sound mijn aandacht, ik voelde dat ik meer en meer geluiden, klanken en trilling begon te gebruiken om mensen in sessies te ondersteunen.  Michèle Averard en Nestor Kornblum leidden me op tot soundhealer. Dit was weer een belangrijke wending in mijn manier van behandelen en genezing.  Vanaf toen voelde ik dat ik duidelijk dat ik meer deed dan het fysieke alleen en dat vooral die dimensie me zo dierbaar was. Ook de diepe innerlijke verbinding met de Verrezen Meesters, Hathors en engelen werden als vanzelf een deel van mijn begeleidingen. Geankerd in een diep vertrouwen van de kracht van universele liefde.

Nu zou ik mezelf willen beschrijven als:

‘There, … where no words are, … I may work and it feels magical…

I work,… beyond fear and thoughts…where the sun shines and love and laughter rules.Through my hands, my heart, my sound I lift people to the dimension of the heart and the soul. Connecting with their true nature of joy and selflove and finding a way to express who they really are.’

Naast deze professioneel opleidingen heb ik muziek en Aikido als passie. Zonder aikido zou ik nooit de kracht van focus, discipline innerlijk vertrouwen gekend hebben. Ik beoefen nog wekelijks aikido, behaalde in 2019 mijn Sandan en diep van binnen in mezelf zou ik het vrouwelijk principe van aikido ooit nog willen onderwijzen,.. de tijd zal het tonen:)

Aikido leert kinderen en volwassenen discipline, lichaamsbesef, respect voor jezelf en de andere, coördinatie en zoveel meer… Lichaamsbeweging, lichaamswerk, ademhaling vanuit de hara, goede focus en houding, … vind ik zeer belangrijk om onze gezondheid te kunnen ondersteunen. Vaak geef ik fysieke en mentale oefeningen mee tijdens sessies en met groepen.

Geleidelijk aan kwam ik meer en meer voor groepen te staan, en voel ik dat ik daar een enorme kracht uit haal. Ik ben hier voor geboren, om in groep een dynamiek te belevendigen en het beste van iedereen naar voren te brengen. 

Tenslotte probeer ik elk moment, hoe het zich ook aanbiedt, ten volle te beleven, emoties te erkennen en ervan te leren. Je laten verrassen door het leven,…
en leren leven in het Nu.