Shiatsu

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse drukpuntmassage die de gezondheid zowel preventief als curatief ondersteunt.

shiatsu_1shiatsu_2Shiatsu_5

Ze werkt volgens de leer van de vijf elementen en de stroming van de meridianen. De behandeling kan met subtiele of krachtige druk, stretchingen en met handoplegging en verbindingen gebeuren. De behandelde draagt dus best losse, soepele kleding.
Door aanraking en beweging van het hele lichaam kunnen stagnaties terug in beweging komen, waardoor energie weer vrij kan beginnen stromen. De zelfgenezende kracht van het lichaam wordt hierdoorgestimuleerd.
Het gevoel van ‘ik voel me goed bij mezelf’ wordt terug in het leven geroepen…

Het voedingspatroon van de behandelde wordt ook nagegaan om bijkomend advies te kunnen geven.
Aangepaste voeding kan ontzettend ondersteunend werken bij vele aandoeningen en zorgt sowieso voor het behoud van onze gezondheid.

Om blijvende resultaten te behouden is het belangrijk om aan de oorzaak van het onevenwicht te werken. Deze ligt vaak bij de werkomstandigheden, persoonlijke relaties en levensstijl.

Het mooie van shiatsu is, dat door het in evenwicht brengen van de energie, het inzicht en denken van de persoon automatisch verhelderd wordt, waardoor spontaan veranderingen in gestagneerde situaties kunnen ontstaan.
Het zoeken naar de kracht IN onszelf vormt de weg naar genezing. Het ontwikkelen van kracht vanuit het centrum met behulp van de ademhaling, vormt de basis van onze gezondheid zowel op lichamelijk, psychisch als energetisch vlak.

Het leidt ons naar onze basis, onze intuïtie, ons Gevoel, naar wie we “vanbinnen” zijn…