Healing

Healing of heling betekent terug `heel` worden. Doordat een bewuste aanwezigheid ervaren wordt, ontspant het lichaam zich waardoor men kan thuiskomen bij zichzelf.

Healing is gebaseerd op het helende energie via de handen. Denk hierbij aan het teder gebaar van een moeder die haar handen spontaan op haar kindje legt bij pijn of verdriet. Het verzacht onmiddellijk.

De gever is dus enkel een kanaal er wordt geen eigen energie aan de ontvanger doorgegeven. Het is een natuurlijke helingswijze die individueel of in combinatie met andere geneesmethoden kan worden toegepast.

De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen zelf wat op dat moment het beste is. Het is in overeenstemming met wat de persoon op dat moment aankan en onbewust toelaat.

Healing start een proces, waardoor de blokkades in het energiesysteem worden opgeruimd en weer in balans worden gebracht. Er ontstaat meer ruimte van binnen. Vaak voel je een innerlijke vreugde, blijheid en tevredenheid, die soms zeer lang niet meer ervaren werd. Doordat je weer in balans komt, kan je het genezingsproces van het lichaam veel beter aan.

Healing is zeer zinvol bij bijvoorbeeld stress, burn-out, depressiviteit, slapeloosheid, innerlijke onrust, onzekerheid, angst, hoofdpijnen, spierpijn, rugpijn en allerlei voorkomende ziektes.
Reiki is een overdracht van universele energie. Hierdoor krijgt het lichaam een impuls om het zelfgenezend vermogen te versterken en zo zichzelf te genezen.

Reiki richt zich op lichamelijke en emotionele genezing en oppersoonlijke en spirituele ontwikkeling. Reiki behandelt zowel de symptomen als de oorzaken van klachten. Het brengt je nauwer in contact met jezelf, heft blokkades in je op en zorgt dat je meer liefde voelt, zowel voor jezelf als voor anderen.

De reiki energie is een verenigende kracht, die je dichter bij een staat van één-zijn brengt en je met al dat is verbindt.

De behandeling kan gezien worden als “Complementaire zorgverlening” en komt niet in de plaats van de reguliere geneeskunde. Er wordt dus geen diagnose gesteld .