Kinderen & Jongeren

Persoonlijk vind ik het zalig om kinderen shiatsu te geven. Ze zijn nog zo zuiver vanbinnen, de stroming van hun energie is zo te voelen…
Shiatsu is voor een kind een vorm van aanraking die het bewust maakt van zijn/haar eigen lichaam en zijn/haar eigen ik. Door deze bewustwording zijn kinderen in staat veel zelf op te lossen. Een shiatsu behandeling bij kinderen is veelal een (dynamische) massage waar met meridianen wordt gespeeld. De massage gaat over de kleren heen en wordt door kinderen meestal prettig en ontspannend ervaren.
Door de holistische benadering zijn klachten van allerlei aard te verhelpen of te verlichten. Denk hierbij aan kinderen met te weinig of teveel energie, concentratieproblemen en hoofdpijn.
Of problemen met ademhaling (hyperventilatie, astma, vaak verkouden),
spijsvertering (opgeblazen buik, verstopping of diarree), (bed-)plassen, slapen, allergieën, menstruatie en emotie (teveel naar binnen of naar buiten gericht, faalangst, examenangst)
Maar ook nek en rugklachten en andere gewrichtspijnen kunnen een belemmering zijn in het dagelijkse spel.
Ruimte creëren in een kind (maar soms ook in de ouder) zodat energie vrij spel krijgt om in balans te komen. Voor een kind betekent dit bewust voelen dat het goed is zoals het is in zijn/haar binnenwereld ten opzichte van een (volwassen) buitenwereld met heel veel prikkels.
Shiatsu bij kinderen vanaf 6 jaar duurt ca. 45 min.