Babyshiatsu

Baby’s houden ervan aangeraakt en gestreeld te worden. Een duidelijke en aanwezige aanraking creëert warmte en comfort, schept vertrouwen en versterkt je kindje op alle niveaus.

shiatsu_baby_1shiatsu_baby_3shiatsu_baby_2

Baby Shiatsu onderscheidt zich van de doorsnee massage technieken, omdat ze oog heeft voor de persoonlijke noden van je kindje.
Het is een zachte manier om kinderen vanaf het allereerste begin in hun persoonlijke ontwikkeling en gezondheid te ondersteunen. Daarnaast is baby shiatsu een zeer effectieve en ondersteunende behandelingsmethode bij de ontwikkeling van premature kindjes alsook bij specifieke ontwikkelingsstoornissen en vertragingen.

Er worden eenvoudige en praktische technieken aanreikt aan de ouders om thuis mee aan de slag te gaan. Ook worden er nuttige tips meegegeven ivm het dragen en neerleggen van kinderen, hoe je huilbabies kan benaderen en kalmeren, al dan niet kan inbakenen, voeding,…

De sessie kan in duur erg variëren naargelang de nood en de zin van je baby (15 min tot 30 minuten). Het is dan ook heel belangrijk te leren kijken wat je baby op dat moment nodig heeft  ( aanraking, rust, voeding,…) omdat dit aan de basis ligt van: ‘ Wat wil ik / niet? Zich begrepen voelen en wordt er  al dan niet op mijn vraag gereageerd?

Bij kindjes met een duidelijke asymmetrie en huilbabies wordt meestal eerst Shoni Shin toegepast.

Babyshiatsu start vanaf 6 weken. Dit kan individueel alsook met verschillende mama’s samen (max 6).

Prenataal is het heerlijk om te leren contact maken met je baby en al handig te worden in het aanraken en dragen van je kindje, door met babypoppen aan de slag te gaan. Vele ouders (en grootouders!) voelen zich veel zekerder na de geboorte. Huilen van hun kindje wordt ook veel meer als communicatie ervaren, doordat men meer in verbinding komt met wat men wél kan doen.