Veronique Van outrive

fotoveIk ben geschoold als verpleegkundige pediatrie en intensieve zorgen en heb 12 jaar met véél enthousiasme gewerkt op de intensieve zorgen van het UZ-Antwerpen.
De laatste vier jaar werd ik meer en meer geïnteresseerd in de complementaire, alternatieve geneeskunde. Het vloeiend samenwerken van de reguliere geneeskunde (huisartsen, ziekenhuizen, gynaecologen) met de alternatieve geneeskunde (shiatsu, acupunctuur, aroma- en kleurtherapie,…) in onze samenleving mee verwezenlijken, is voor mijn een grote droom en levensweg. In het Oosten staat de acupuncturist aan je bed na een chirurgische operatie. Het is heel normaal . Het gaat niet over concurrentie, maar over samen de beste zorg verlenen. Daarbij de mensen aanmoedigen te communiceren vanuit het hart; gewoon vertellen wat er echt aanwezig is, vormen voor mij de basis van een “volledige” zorgverlening.

Daarom volgde ik de 4 jarige opleiding als Shiatsu therapeute aan het Oost West Centrum te Antwerpen en startte mijn praktijk in 2004. Ik ben erkend door de Belgische Shiatsu federatie en sinds 2009 aangesloten bij Naturopathica, wettelijk erkende beroepsvereniging voor naturopaten en therapeuten in complementaire alternatieve methodes voor hulpverlening. Ook Seiki , Reiki en voetreflex kregen mijn interesse. Deze geneeswijzen werken allen via het eigen energetisch systeem dat ten gevolge van allerlei mogelijke oorzaken verstoord kan worden.

Dankzij Ingrid Carpentier leerde ik oude helings– en meditatie technieken tijdens vele Reiki verdiepingen. Deze mooie geschenken gebruik ik met heel mijn hart, intuïtief, “wanneer nodig”. In 2009 ontving ik de 9 prachtige initiaties van Munay Ki . Ze versterken je te Zijn en te leven vanuit je hart: De Munay-ki geeft een enorme onvoorwaardelijke liefdeskracht voor jezelf en de wereld om je heen. Deze initiaties wil ik graag aan anderen doorgeven.

Om me verder verdiepen in de begeleiding van de vrouw, volgde ik de Well Mother Diploma Course for Shiatsu Practitioners bij Suzanne Yates in Bristol. Hier leerde ik zeer specifieke technieken voor de begeleiding van moeder en kind tijdens de zwangerschap, arbeid en postnataal. Evenals de ondersteuning van vruchtbaarheidsproblemen en menopauzale klachten van de vrouw.

Daarnaast geef ik freelance workshops bij Vulpia. Onderwerpen als communicatie, assertiviteit, deontologie, relaxatie, in je kracht staan, jezelf beschermen ed. komen hierbij aan bod.

Naast deze professioneel opleidingen heb ik muziek en Aikido als passie. Aikido leert kinderen en volwassenen discipline, lichaamsbesef, respect voor jezelf en de andere, coördinatie en zoveel meer… Lichaamsbeweging, lichaamswerk, ademhaling vanuit de hara, goede focus en houding, … vind ik zeer belangrijk om onze gezondheid te kunnen ondersteunen.

Tenslotte probeer ik elk moment, hoe het zich ook aanbiedt, ten volle te beleven, emoties te erkennen en ervan te leren. Je laten verrassen door het leven,…
en leren leven in het Nu.